شناسایی بیمار مبتلا به طاعون خیارکی در چین

به گزارش وبلاگ مزدا 93، ایسنا/ پس از پیدا شدن یک مورد مشکوک به طاعون خیارکی در منطقه مغولستان داخلی چین مراکز بهداشتی این ناحیه به حالت آماده باش درآمدند؛ طاعون خیارکی همان مرضی است که پاندمی مرگ سیاه را به وجود آورد.

شناسایی بیمار مبتلا به طاعون خیارکی در چین

این مورد مشکوک در شهری به نام Bayannur شناسایی شده که در شمال غربی پکن واقع شده است. طبق گزارشی که خبرگزاری رسمی چین شینهوا در این باره منتشر نموده است بیمارستانی که این فرد به آن مراجعه نموده بلافاصله مقامات فرمانداری را در خصوص آن آگاه نموده است. روز گذشته و به دنبال پیدا شدن این فرد، مقامات محلی شهر Bayannur برای پیشگیری از شیوع طاعون خیارکی اعلام شرایط هشدار سطح 3 کردند.

شینهوا گزارش داده که این سطح هشدار تا انتها امسال به قوت خود باقی خواهند ماند. طاعون خیارکی توسط باکتری ها ایجاد می شود و به وسیله نیش کک یا حیوانات آلوده به انسان منتقل می شود؛ این بیماری یکی از مرگبارترین عفونت های باکتریال در تاریخ بشر است و در طول دوران شیوع مرگ سیاه در قرون وسطی بالغ بر 50 میلیون نفر را در اروپا از پای در آورد.

طاعون خیارکی یکی از سه شکل مختلف بیماری طاعون است که باعث تورم و درد بسیار شدید گره های لنفاوی می شود و علاوه بر آن، تب و لرز و سرفه را هم به همراه دارد.

مقامات بهداشتی Bayannur حالا از مردم درخواست نموده اند تا برای کاهش خطر انتقال انسان به انسان تب خیارکی پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند و از شکار یا خوردن حیواناتی که باعث این عفونت می شوند خودداری کنند.

مقامات این شهر همچنین به مردم هشدار داده اند که هرگونه مرگ یا بیماری در موش خرماهای کوهی را به آنها گزارش دهند؛ این جانور در بعضی بخش های چین و کشور همسایه آن یعنی مغولستان به عنوان غذا مصرف می شود و خوردن آن تا به امروز بارها باعث شیوع طاعون در این منطقه شده است.

طبق اعلام مورخان، موش خرمای کوهی عامل اصلی شیوع پاندمی طاعون پنومونی در سال 1911 بود که حدود 63 هزار نفر در شمال شرقی چین را به کام مرگ کشاند. در آن موقع این جانور به خاطر پوست زیبایش شکار می شد که از آن در ساخت محصول مختلف نظیر کیف و لباس استفاده می شد. در ادامه پوست این حیوانات مریض از همین طریق به خارج از مرزهای چین صادر شد تا طاعون پنومونی به آنسوری مرزهای سرزمین اژدهای سرخ کشیده شود.

لازم به ذکر است هفته پیش دو مورد قطعی از طاعون خیارکی در مغولستان پیدا شد؛ دو برادری که هر دویشان گوشت موش خرمای کوهی خورده بودند.

در ماه می گذشته نیز یک زن و شوهر اهل مغولستان بعد از خوردن قلوه خام موش خرمای کوهی به خاطر ابتلا به طاعون خیارکی جان خود را از دست دادند.

علائم طاعون خیارکی

طاعون خیارکی شایع ترین نوع طاعون است. نام آن از روی گره های لنفاوی متورم (یا همان خیارک ها) انتخاب شده که در نخستین هفته ابتلا در افراد ایجاد می شود.

غده های متورم طاعون خیارکی ممکن است در این نواحی بدن ایجاد شوند:

کشاله ران، زیر بغل یا گردن

ابعادشان به اندازه یک تخم مرغ است

بسیار حساس و سفت هستند

دیگر علائم تب خیارکی عبارتند از:

آغاز یکباره تب و لرز

سردرد

خستگی یا ضعف

درد عضلانی

منبع: همگردی

به "شناسایی بیمار مبتلا به طاعون خیارکی در چین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شناسایی بیمار مبتلا به طاعون خیارکی در چین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید