عسل به کاهش قند خون و کلسترول یاری می نماید
به گزارش وبلاگ مزدا 93، بر اساس یک مطالعه تازه، عسل خام می تواند به کاهش سطح کلسترول و قندخون یاری کند.

به گزارش مهر به نقل از مدیکال نیوز، یک مطالعه تازه نشان می دهد که عسل، بر خلاف سایر شیرین نماینده ها، ممکن است در واقع برای سلامت قلب و عروق مفید باشد.
این مطالعه نشان می دهد که عسل، به ویژه عسل خام و تک گل، ممکن است جایگزین سالم تری برای قندی باشد که مصرف می گردد.
محققان دانشگاه تورنتو کانادا تاکید می نمایند که شکر مصرفی خود را با عسل جایگزین کنید.
برای افرادی که رژیم غذایی سالمی دارند که در آن کمتر از 10 درصد کالری روزانه از قند تأمین می گردد، عسل در واقع فواید قلبی متابولیک را به همراه دارد.
این مطالعه مروری بر اثرات عسل در 18 آزمایش تغذیه کنترل شده با 1105 فرد عمدتاً سالم است.
در مجموع، آزمایش ها نشان داد که عسل گلوکز خون ناشتا (سطح قند خون با معده خالی)، کلسترول کل و بد (LDL) و بعلاوه نشانگر بیماری کبد چرب را کاهش می دهد. آن ها بعلاوه دریافتند که عسل نشانگر های التهاب را افزایش می دهد.
در حالی که انواع قند ها با مسائل مربوط به متابولیک قلبی مرتبط هستند و عسل 80٪ قند دارد، نویسندگان این مطالعه پیشنهاد می نمایند که عسل ممکن است در دسته بندی خاص خود قرار داشته باشد و به عنوان یک غذای سالم ارزش توجه ویژه را داشته باشد.
محققان دریافتند که عسل خام و عسل تک گل بیشترین فواید متابولیک قلبی را دارند.
برخلاف بیشتر شیرین نماینده ها، قدرت شیرین نمایندگی عسل منحصراً از قند های معمولی مانند فروکتوز و گلوکز ناشی نمی گردد.
دکتر تاوسیف احمد خان، یکی از نویسندگان این مطالعه، می گوید: حدود 15 درصد عسل از ده ها قند کمیاب به عنوان مثال، ایزومالتولوز، کوجی بیوز، ترهالوز، ملزیتوز و ... تشکیل شده است که نشان می دهد مزایای فیزیولوژیکی و متابولیکی زیادی از جمله بهبود پاسخ گلوکز، کاهش مقاومت به انسولین، و افزایش رشد باکتری های مرتبط با یک روده سالم را داراست.
وی در ادامه اضافه کرد: بعلاوه عسل حاوی بسیاری از مولکول های زیست فعال از جمله پلی فنول ها، فلاونوئید ها و اسید های آلی است که دارای مجموعه ای از خواص دارویی از جمله اثر آنتی بیوتیکی، اثر ضد سرطانی، اثر ضد چاقی، محافظت در برابر آسیب رادیکال های آزاد و کاهش التهاب و ... هستند.
محصولات عسل اغلب پاستوریزه می شوند، اما عسل خام این طور نیست.
عسل خام دارای مجموعه ای از مواد مغذی از جمله بسیاری از آنتی اکسیدان ها است که ممکن است با پاستوریزه شدن میزان آن ها کاهش یابد.
مطالعه حاضر نشان داد که عسل خام تأثیر مثبتی بر گلوکز ناشتا دارد.
عسل تک گل عسلی است که منحصراً از شهد جمع آوری شده به وسیله زنبور عسل از یک نوع گیاه به دست می آید.
محققان دریافتند که عسل های تک گل باعث کاهش کلسترول LDL و کلسترول کل و بعلاوه تری گلیسیرید ناشتا می گردد. بعلاوه سطح گلوکز ناشتا را هم کاهش می دهد.
منبع: فرارو