با اولین ساختمان کپسولی دنیا در ژاپن آشنا شوید

به گزارش وبلاگ مزدا 93، برج کپسولی ناکاجین که در سال 1972 ساخته شده است، شهرتش را مدیون این حقیقت است که اولین نمونه معماری پیشروی کپسولی ژاپن می باشد. اما قیمت زمین در توکیو کم نیست و این ساختمان بعد از آنکه به تعمیراتی احتیاج پیدا کرد، و هم اکنون جهت نابودی کامل را می پیماید. باید یادآور شویم که اگر فکر می کنید شما می توانید در یکی از این سلول ها اقامت کنید؟ پیش از آن که دیرشود، نگاهی به آن بیاندازید.

با اولین ساختمان کپسولی دنیا در ژاپن آشنا شوید

این برج 14 طبقه به وسیله معمار مشهور، کیشو کوروکاوا ساخته شده بود و در منطقه گینزا نزدیک به مرکز توکیو قرار داشت. این خانه ها برای کارمندانی که ساعات طولانی در طول هفته مشغول به کار بودند، ساخته شده بود.

هر واحد یا کپسول دور تا دور یک هسته مرکزی ساخته شده است. ایده اولیه این بود که این سلول ها بعدتر می توانند جا به جا یا تعویض شوند. هر کپسول فقط به میزان یک انسان (کوچک اندام) برای راحت زندگی کردن جا دارد. این کپسول ها در زمان خودشان مجهز به تمام وسایل با آخرین تکنولوژی ها بودند. کوچک ترین فضاهای ممکن نیز بی استفاده نمانده بودند.

هر کدام از این کپسول ها دارای ابعاد 4 * 2/5 متر هستند.

مدل چینش فضای درونی هر کپسول با آن پنجره های گرد تداعی کننده کابین های درون یک کشتی هستند.

با تشکر از گونه خاصی از معماری، هر کدام از این کپسول ها با فرض این که روزی قرار است جا به جا شود، به وسیله چهار عدد میخ با فشار بالا به برج متصل شده است. هر کپسول به صورت جداگانه ساخته شده بود و بعدتر به وسیله یک جرثقیل در ساختمان جاسازی شد.

در تصویر بالا، صورت کنونی برج را می بینید که در نزدیکی جهت خط ویژه توکیو واقع شده است. این ساختمان نمونه ای از معماری متابولیستی است. در این نوع معماری باور بر این است که ساختمان ها باید قادر به تغییر و رشد کردن با شهر ها و فضای اطرافشان باشند.

ساکنین کنونی در تلاشند تا به نتیجه برسند که با این ساختمان چه می شود کرد. این برج با مسائل جدی نشتی و زه کشی رو به رو است. محافظت کنندگان شدیدا درحال مبارزه برای نجات آن هستند. اما خب کوروساوا براساس ایدئولوژی اش، خود باید برای جا به جایی آن اقدام کند.

برخی از ساکنین این ساختمان تلاش کرده اند که وسایل و امکانات آن را به همان صورت اولیه خود نگاه دارند. این در حالی است که با وجود اینکه قیمت خود ساختمان روز به روز رو به کاهش است اما هزینه نگه داری از آن با سرعت نجومی افزایش می یابد.

کپسول هایی هستند که به صورت دفتر کار، استودیو های هنری و یا حتی کانتینرهای ذخیره سازی درآمده اند.

این واحد هم کف حتی با وجود وسایل داخلی اش که از دهه ی1970 به جای مانده است، حس دوران کنونی را به ما می دهد.

با این که شرایط این برج ها هنوز هم نامعلوم است اما وکلای فعال در حوزه محافظت از بناهای اینچنینی در سال 2014 پروژه برج کپسولی ناکاجین را نجات دهید را آغاز کرده اند تا با خرید میزان کافی از این کپسول ها، حقوق آن را بازگردانند.

منبع: کجارو / allday.com

به "با اولین ساختمان کپسولی دنیا در ژاپن آشنا شوید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با اولین ساختمان کپسولی دنیا در ژاپن آشنا شوید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید