تکاپوی عربستان برای نفوذ به بازار شرق آسیا در سایه بحران اقتصادی

به گزارش وبلاگ مزدا 93، در سایه بحران اقتصادی عربستان ناشی از کاهش درآمدهای نفتی، عربستان برای جذب بیشتر مشتری ، قیمت نفت خود را برای مشتریان آسیایی کاهش داده و در پی به دست آوردن سهام بازار در شرق آسیا است.

تکاپوی عربستان برای نفوذ به بازار شرق آسیا در سایه بحران اقتصادی

به گزارش گروه بین الملل وبلاگ مزدا 93 به نقل از الواقع السعودی، روزنامه هندی بیزینس استاندارد خاطرنشان کرد که عربستان سعودی در تلاش است تا یکی بزرگترین بازارهای خود در شرق آسیا را احیا کند ، زیرا اخیراً در پی شیوع کرونا و پیامدهای ناشی از آن بزرگترین بازار خود در آسیا را از دست داده است.

بر اساس گزارش این روزنامه هندی که مقامات سعودی در تلاش هستند تا از نظر قیمت با سایر تولیدکنندگان رقابت کنند تا سهم بازار خود را در این بازارها به دست آورند.

در این گزارش آمده است که عربستان سعودی قیمت نفت برای فروش به آسیا در ماه آینده را بیش از دو برابر مقدار مورد انتظار کاهش داده که این موضوع نشان می دهد بزرگترین صادرکننده نفت خام در جهان می خواهد خریداران را ترغیب به خرید بیشتر کند.

آرامکو سعودی، تولید کننده دولتی، قیمت تمام نفت خود را برای بزرگترین بازار خود در آسیا کاهش می دهد. سه ماه پیاپی افزایش قیمت فروش رسمی این شرکت باعث شده که پالایشگاه ها احساس ناراحتی کنند.

اما با افزایش 40 درصدی نفت خام برنت در سال جاری، اوپک پلاس تقاضای کافی را می بیند تا بتواند تولید خود را افزایش دهد. عربستان سعودی که تمام نفت خود را با قراردادهای بلندمدت به پالایشگاه ها می فروشد، در صورتی که قیمت های ماهانه را بسیار بالا تعیین کند، مشتریان را از خود دور می کند.

جیوانی استونوو تحلیگر بازارهای کالایی در بانک سوئیسی خاطرنشان کرد: به علت قیمت بالای فروش مستقیم به عربستان در ماه های گذشته، معامله گران به جای استفاده از قراردادهای بلندمدت به بازارهای داخلی روی آورده اند. بدین ترتیب آرامکو اکنون می خواهد خریداران بیشتری از عربستان نفت خریداری کنند.

بر اساس بیانیه آرامکو قیمت نفت خام عرب سبک را 1.30 دلار در هر بشکه کاهش داد و به 1.70 دلار برتر از معیار منطقه ای رساند. بر اساس نظرسنجی اجرا شده از 6 تاجر و پالایشگاه در آسیا در هفته گذشته پیش بینی می شد که آرامکو قیمت فروش نفت درجه یک را در حدود 60 سنت در هر بشکه کاهش دهد. پالایشگاه های آسیایی، بزرگترین مشتریان آرامکو، از مقیاس این کاهش تعجب کردند. به گفته خریداران، این کاهش نشان می دهد که سعودی ها سعی می کنند از نظر قیمت با سایر تولیدکنندگان رقابت کنند و سهم بازار را از رقبا بگیرند.

این پالایشگاه ها با مشکل روبرو شده اند؛چراکه نوسانات تقاضا، سود حاصل از تبدیل نفت خام به سوخت هایی مانند بنزین و گازوئیل را تحت تاثیر قرار داده است.

عربستان بیش از 60 درصد صادرات نفت خام خود را به آسیا می فرستد که چین، کره جنوبی، ژاپن و هند بزرگترین خریداران آن هستند. آرامکو قیمت ها در ایالات متحده و شمال غربی اروپا را برای ماه اکتبر بدون تغییر نگه می دارد. برای خریداران در دریای مدیترانه قیمت انواع مختلف را به ازای هر سنت 10 سنت کاهش می دهد.

استونوو گفت آرامکو در پی افزایش فروش در ایالات متحده نیست زیرا این کشور به ذخایر استراتژیک متکی است زیرا پالایشگاه های ساحل خلیج آمریکا پس از ویرانی طوفان ایدا منطقه را تعطیل کردند.

اوپک پلاس در نشست هفته گذشته خود، فرایند افزایش عرضه نفت را تمدید کرد. این موضوع در کنار نگرانی ها مبنی بر تقاضای نفت به ویژه در آسیا، باعث شد تا عربستان قیمت نفت خود را برای مشتریان آسیایی کاهش دهد.

در عین حال، عرضه جهانی نفت به علت تصمیم اوپک پلاس برای افزایش روزانه 400 هزار بشکه در ماه در بازه زمانی آگوست تا دسامبر هم افزایش یافته است.

شرکت آرامکوی عربستان برای نخستین بار در 4 ماه گذشته، قیمت رسمی فروش نفت خام عرب لایت برای تحویل به آسیا در ماه اکتبر را 1.70 دلار در هر بشکه بالاتر از میانه نفت خام عمان و دبی که قیمت پایه منطقه خاورمیانه است، خاطرنشان کرد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

به "تکاپوی عربستان برای نفوذ به بازار شرق آسیا در سایه بحران اقتصادی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تکاپوی عربستان برای نفوذ به بازار شرق آسیا در سایه بحران اقتصادی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید