خواص سرکه نارگیل

به گزارش وبلاگ مزدا 93، سرکه نارگیل یک جزء اصلی در غذاهای جنوب شرقی آسیا و هندی است که به سرعت در غرب در حال محبوب شدن است.سرکه نارگیل از شیره درختان نارگیل درست شده است. این شیره به مدت 8 تا 12 ماه تخمیر می گردد و به طور طبیعی به سرکه تبدیل می گردد.

خواص سرکه نارگیل سرکه نارگیل از راه تخمیر به دست می آید و بنابراین منبع طبیعی پروبیوتیک ھا محسوب می گردد. پروبیوتیک ھا باعث تعادل باکتری های خوب روده شده و به سلامتی ما یاری می نمایند.

سرکه نارگیل منبع خوبی از مواد معدنی و ویتامین ها است. از جمله مواد مغذی مفید سرکه نارگیل می توان به این موارد اشاره نمود: پتاسیم (که تعادل الکترولیت های بدن رو حفظ نموده و فشارخون و فراوری قند رو کنترل می نماید)، اسید آسکوربیک یا ویتامین C) که یک آنتی اکسیدان بسیار مهم است)، ویتامین های گروه B و به خصوص ویتامین B2 یا ریبوفلاوین (که یک ویتامین مهم و ضروری برای فراوری انرژی در بدن و عملکرد درون سلولی و متابولیسم است).

سرکه نارگیل حاوی اسیدآمینه هایی است که معمولاً در غذاهای گیاهی یافت نمی شوند. اسیدهای آمینه علاوه بر اهمیت کلیدی که در بسیاری از فعالیت های بدن دارند، نقش بسیار مهمی نیز در سلامتی سیستم ایمنی بدن ایفا می نمایند.

البته همواره باید قبل از اینکه از سرکه نارگیل به عنوان بخشی از رژیم غذایی خود بهره ببرید، با پزشک مشورت نمایید (مخصوصاً اگر از داروهای کاهنده فشارخون استفاده می کنید).1

در اینجا به آنالیز 5 فایده و استفاده از سرکه نارگیل، که به وسیله علم و تحثقیقات علمی پشتیبانی می گردد، می پردازیم. با ما همراه باشید.

حاوی پروبیوتیک، پلی فنل ها و مواد مغذی استسرکه نارگیل اغلب به عنوان منبع غنی بسیاری از مواد مغذی، به عنوان شیره استفاده می گردد و غنی از ویتامین C و پتاسیم است. این سرکه بعلاوه حاوی choline، ویتامین های B، آهن، مس، بور، منگنز، منگنز، فسفر و روی است.

تحقیقات بیشتر نشان می دهند که سرکه نارگیل طیف وسیعی از ترکیبات گیاهی مفید که ممکن است در برابر بیماری هایی مثل دیابت و بیماری های قلبی از بدن محافظت نمایند را فراهم می کند.

علاوه بر این، به خاطر فرآیند تخمیر 8 تا 12 ماهه، سرکه نارگیل نیز منبعی از باکتری های دوست دار روده است که به پروبیوتیک ها مشهور هستند.

با این وجود، تحقیقاتی بر روی این که چگونه تخمیر، ویتامین و مواد معدنی سرکه را تحت تاثیر قرار می دهد، وجود دارد. هم چنین خوب است به خاطر داشته باشید که بعضی از فراورینمایندگان به جای شیره نارگیل، سرکه نارگیل را از آب نارگیل درست می نمایند.

آب نارگیل حاوی مواد مغذی کمتری نسبت به شیره است و برای مدت زمان کوتاه تر تخمیر می گردد. اعتقاد بر این است که سرکه آب نارگیل مواد مغذی کمتری فراوری می نماید - گرچه مطالعاتی در حال حاضر نمی تواند این را تایید کند.

با این حال، معمولا این سرکه در مقادیر کم مصرف می گردد و به همین خاطر بعید است که مقادیر زیاد مواد غذایی آن برای رژیم غذایی شما موثر باشد.

می تواند قند خون را پایین بیاورد و به مبارزه با دیابت یاری کندسرکه نارگیل ممکن است به کاهش سطح قند خون یاری نموده و در برابر دیابت نوع 2 از بدن محفاظت کند.

درست مانند سرکه سیب، سرکه نارگیل حاوی اسید استیک (ترکیب اصلی فعال در سرکه) است.

مطالعات متعدد گزارش می دهند که اسید استیک ممکن است به کاهش قند خون پس از یک غذای غنی از کربوهیدرات یاری کند.

تحقیقات بعلاوه نشان می دهند که سرکه ممکن است اندازه قند خون را در افراد مبتلا به دیابت کاهش دهد و به بهبود حساسیت انسولین تا 34 % یاری کند.

اثرات کاهش قند خون در هنگام خوردن سرکه نارگیل با غذا، قوی تر به نظر می رسد. سرکه نارگیل ممکن است مزایای مشابهی را مانند انواع دیگر سرکه ارائه دهد. با این حال، هیچ مطالعه ای در خصوص اثرات مستقیم این نوع سرکه بر اندازه قند خون یا خطر دیابت مشاهده نشده است. بنابراین برای تأیید این اثرات، تحقیقات بیشتری ضروری است.

می تواند گرسنگی را کاهش دهد و به شما در کاهش وزن خود یاری کند.روغن نارگیل هم چنین می تواند به کاهش وزن ناخواسته یاری کند.

این نه تنها حامل کالری است بلکه شامل اسید استیک است، ترکیبی که به کاهش گرسنگی یاری نموده و به شما یاری می کند احساس سیری بیشتری برای مدتی طولانی تر داشته باشید.

مطالعات مختلف حیوانی، اسید استیک را به اشتهای کمتری ربط می دهند. این ترکیب بعلاوه می تواند ژن های ذخیره سازی چربی را غیرفعال نموده و ژن های سوزاندن چربی را فعال کند. علاوه بر این، تحقیقات در انسان ها نشان می دهد که مصرف سرکه به همراه وعده های غذایی می تواند به شما یاری کند که احساس سیری بیشتری برای مدت طولانی تر داشته باشید.

در یک مطالعه، افرادی که سرکه را به یک وعده غذایی اضافه کره بودند در مقایسه با آن هایی که سرکه را اضافه ننموده بودند، میزان کالری کمتری را در طول روز می خوردند.

یک مطالعه کوچک نیز گزارش می دهد که خوردن سرکه با وعده های غذایی می تواند سرعت خالی شدن معده را کاهش دهد و به طور بالقوه منجر به افزایش احساس سیری می گردد.

تحقیقات حاکی از آن است که مصرف سرکه با کاهش وزن ارتباط دارد.

در یک مطالعه 12 هفته ای، شرکت نمایندگانی که 1-2 قاشق غذاخوری (15-30 میلی لیتر) سرکه را در روز دریافت نموده بودند، 3.7 پوند (1.7 کیلوگرم) از وزنشان را از دست داده و چربی بدن شان را نیز تا 0.9 درصد کاهش دادند.

در مقایسه، شرکت نمایندگان در گروه کنترل 0.9 پوند (0.4 کیلوگرم) وزن دریافت کردند.

به طور خاص مطالعاتی بر روی سرکه نارگیل وجود ندارد. با این حال، از آنجایی که ترکیب فعال مشابه با انواع دیگر سرکه را شامل می گردد، ممکن است به همان شکل عمل کند. با این وجود، تحقیقات بیشتری برای تایید این موضوع مورد احتیاج است.2

می تواند سلامت قلب را بهبود بخشدبخشی از این فایده ممکن است به دلیل محتوای پتاسیم شیره نارگیل که برای فراوری این سرکه استفاده می گردد باشد. پتاسیم یک ماده معدنی است که به کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی مرتبط است.

مطالعات حیوانی بیشتر نشان می دهد که سرکه می تواند سطح کلسترول LDL بد و تری گلیسیرید را کاهش دهد در حالی که کلسترول HDL خوب را افزایش می دهد.

علاوه بر این، مطالعات بر روی موش ها نشان می دهد که سرکه فشار خون را که یک عامل خطر بزرگ برای بیماری های قلبی است را کاهش دهد. یک مطالعه حیوانی به طور خاص در خصوص سرکه نارگیل گزارش داد که این عصاره می تواند التهاب، وزن بدن و سطح کلسترول را کاهش دهد، که همه این موارد می توانند به داشتن قلبی سالم تر یاری نمایند.

در انسان ها، تحقیقات نشان می دهد که مصرف 1 - 2 قاشق سوپ خوری (15 تا 30 میلی لیتر) سرکه در روز می تواند بهکاهش چربی شکم و سطوح تری گلیسرید خون که دو عامل خطر دیگر برای بیماری های قلبی به شمار می فرایند، یاری کند.

یک مطالعه دیگر خاطرنشان می نماید که زنانی که سس سالاد را با روغن و سرکه 5-6 بار در هفته خورده بودند، تا 54 درصد احتمال ابتلا به بیماری قلبی را کاهش داده بودند.

با این حال، به خاطر داشته باشید که این نوع مطالعه نمی تواند نشان دهد که سرکه باعث کاهش خطر بیماری های قلبی شده است. مطالعات انسانی بر روی اثرات مخصوص به سرکه نارگیل انجام نشده اند، بنابراین برای تأیید این اثرات، تحقیقات بیشتری ضروری است.

می تواند هضم و گوارش را بهبود بخشدسرکه نارگیل می تواند به سلامتی روده و سیستم ایمنی یاری کند. بخشی از این تاثیر سرکه نارگیل به خاطر این است که 8 تا 12 ماه تخمیر می گردد. این فرآیند به طور طبیعی باعث افزایش پروبیوتیک ها که باکتری های مفید برای روده شما هستند، می گردد.

علاوه بر این، سرکه نارگیل شامل اسید استیک، ترکیباتی است که ممکن است به مبارزه با ویروس ها و باکتری ها یاری کند. به عنوان مثال، اسید استیک در برابر باکتری E.coli ، که دلیل شناخته شده مسمومیت غذایی است، موثر است.

کمی سرکه را به آب اضافه کنید و میوه ها و سبزیجات تازه خود را به مدت دو دقیقه در محلول بیندازید و خیس کنید. یک مطالعه نشان داد که این روش شستشوی ساده می تواند باکتری ها را تا 90 % و ویروس ها را تا 95 % کاهش دهد.

سرکه نارگیل بعلاوه می تواند در جلوگیری از رشد G. vaginalis، عامل اصلی عفونت واژن مفید باشد. با این حال، این مزایا در یک مطالعه آزمایشگاهی مشاهده شد. بنابراین، هنوز معین نیست که چگونه از سرکه برای رسیدن به این مزیت در زندگی واقعی بهره ببرید.

علاوه بر این، این سرکه به خاطر محتوای مواد مغذی بالقوه آن، برای افزایش سیستم ایمنی به کار می رود. شیره استفاده شده برای ایجاد سرکه نارگیل به راستی منبع عالی آهن و ویتامین C که دو ماده مغذی مرتبط با سیستم ایمنی قوی تر هستند، می باشد.

با این حال، معین نیست که چه میزان از ویتامین سی بعد از تخمیر در سرکه باقی می ماند، پس تحقیقات بیشتری برای حمایت از این ادعا مورد احتیاج است.

آیا سرکه نارگیل امن است؟سرکه نارگیل به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می گردد.

گفته می گردد، این ماده اسیدی است، به طوری که اگر به طور منظم آن را مستقیما بنوشید ممکن است به مری و مینای دندان هایتان آسیب برساند. به همین خاطر، بهتر است سرکه نارگیل در آب رقیق گردد یا با ترکیبات دیگر مثل روغن در سالاد مخلوط گردد.

مانند دیگر انواع سرکه، سرکه نارگیل ممکن است به کاهش فشار خون و سطح قند خون یاری کند. بنابراین افراد مبتلا به قند خون و یا کسانی که داروهای کاهش فشار خون مصرف می نمایند ممکن است بخواهند قبل از افزودن سرکه نارگیل بهرژیم غذایی خود با پزشک خود مشورت نمایند.3

پی نوشت:

1.www.eghtesadonline.com

2.www.majalesalamat.com

3.www.dr-bartar.ir

منبع: راسخون

به "خواص سرکه نارگیل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص سرکه نارگیل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید