ضرورت تشکیل اجلاس وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان بعد از خروج آمریکا
به گزارش وبلاگ مزدا 93، تهران (پانا) - عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس معتقد است افغانستان بعد از خروج آمریکا از این کشور نباید به حال خود رها شده و کشورهای همسایه آن باید برای ممانعت از ورود مجدد آمریکا، برنامه داشته باشند.

به گزارش خانه ملت، فدا حسین مالکی در واکنش به خروج آمریکایی ها از خاک افغانستان، گفت: تشخیص بایدن مبنی بر حضور ناموفق بیش از دو دهه آمریکایی ها در افغانستان و شکست خوردن این استراتژی، صحیح بود و در نهایت منجر به تصمیم آنها به خروج از خاک این کشور شد.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در ادامه علت خروج نیروهای آمریکا از منطقه را شکست های پی در پی سیاسی و نظامی دانست و اضافه نمود: زمانی آمریکایی ها بر اساس مصوبه سازمان ملل در سال 2003 به افغانستان آمدند تا با تروریسم و مواد مخدر مبارزه نمایند اما بعد از 20 سال در هر دو حوزه شکست خوردند.
وی یادآور شد: امروز توزیع مواد مخدر از افغانستان به بالای 90 درصد افزایش یافته است و در حوزه تروریسم نیز آمریکایی ها در مذاکرات دوحه به طالبان مشروعیت سیاسی دادند.
مالکی ادامه داد: استنباط آمریکایی ها این است که ماندگاری آنها در منطقه و عملیات های کورکورانه مسائل جدی برای نیروهای آنها به وجود آورده است.
این عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در مجلس اضافه نمود: از سوی دیگر کشورهای قدرتمند منطقه همچون جمهوری اسلامی ایران و روسیه تحرکات آمریکایی ها را دائم رصد می نمایند و اجازه قدرتنمایی به آنها نمی دهند لذا این موضوعات باعث شده است آمریکایی ها در نمایش قدرت نیز با شکست روبرو شوند.
وی در ادامه با بیان اینکه تحولات داخلی افغانستان برای کشورهای همسایه مهم است، مطرح کرد: متأسفانه در این خصوص دیپلماسی پیش قدمی نداشتیم تا حضور فعال تری در مذاکرات صلح افغانستان داشته باشد که این شیوه باید همزمان با خروج آمریکایی ها از افغانستان اصلاح گردد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در خاتمه با بیان اینکه ممکن است در آینده نزدیک شاهد جنگ های داخلی در افغانستان باشیم، اعلام کرد: پیشنهاد ما تشکیل هرچه سریع تر اجلاس وزرای خارجه کشورهای همسایه در تهران است تا مانع ورود مجدد آمریکا به این کشور شویم.
منبع: خبرگزاری پانا