فوائد و عوارض جانبی آلوئه فروکس
به گزارش وبلاگ مزدا 93، آلوئه فروکس (Aloe ferox) گونه ای از گیاه آلوئه و بومی آفریقای جنوبی است. در این مقاله به فوائد و عوارض جانبی آلوئه فروکس اشاره شده است و در مقاله ای تحت اسم آلوئه فروکس مصارف و مقایسه این گیاه با

مترجم: رزیتا ملکی زاده
منبع:راسخون
آلوئه فروکس (Aloe ferox) گونه ای از گیاه آلوئه و بومی آفریقای جنوبی است. در این مقاله به فوائد و عوارض جانبی آلوئه فروکس اشاره شده است و در مقاله ای تحت اسم آلوئه فروکس مصارف و مقایسه این گیاه با آلوئه ورا مورد آنالیز قرار گرفته است.
آلوئه فروکس که بعلاوه تحت اسم آلوئه قرمز، و یا آلوئه تلخ نامیده می گردد، به اسم گیاهی قوی تر از آلوئه ورا در نظر گرفته می گردد؛ محتوای اسید آمینه موجود در آلوئه فروکس تقریباً دو برابر این محتوا در آلوئه ورا است.
فوائد سلامتی بخش کپسول یا کریستالهای تلخ آلوئه فروکس
کریستالهای آلوئه فروکس
طعم تلخ آلوئه فروکس ناشی از غلظت افزایش یافته آلوئین است. آلوئین در شیره تلخ وجود دارد که در زیر بشره سبز برگها موجود است. این شیره گیاهی در اشکال پودر، کریستال، قرص و کپسول به فروش می رسد. ژل بدست آمده از برگهای آن عمدتاً برای پوست مورد استفاده قرار می گیرد. آلوئه فیلتر نشده حاوی حدود 10000 بخش در هر یک میلیون آلوئین است. بعلاوه حاوی مواد مغذی گیاهی متعددی است که خواص درمانی این گیاه از آنها ناشی می گردد.
آلوئین موجود در آنتراکوئینون نه تنها یک مسهل می باشد بلکه آنتی اکسیدانی قوی هم به شمار میرود. در نتیجه، آلوئه فروکس می تواند به جلوگیری از آسیب وارده به وسیله رادیکالهای آزاد یاری نماید. بر همین اساس، مطالعاتی در مورد تجزیه و تحلیل اثر آن در پیشگیری از سرطان در حال اجرا است.
آلوئه فروکس حاوی مونوساکاریدهایی همانند رامنوز، فوکوز، آرابینوز، زیلوز، مانوز، گالاکتوز و گلوکز می باشد.
مطالعات اجرا شده نشان می دهند که هم ژل آلوئه ورا و هم ژل آلوئه فروکس دارای پتانسیل کاهش التهاب پوست و یا قرمزی غیر طبیعی پوست می باشند. اعتقاد بر این است که این گیاه در کاهش علائم پسوریازیس مؤثر است. خواص دارویی آن اغلب به وجود پلی ساکاریدها نسبت داده می گردد که به ترمیم پوست و بهبود رشد پوست یاری می کنند.
ترکیبات فعال یا گلیکوپروتئین های موجود در آلوئه دارای خواص ضد التهابی بوده، بطوریکه به کاهش تورم و التهاب یاری می کنند.
آلوئه فروکس بعلاوه حاوی اسیدهای آمینه ای تحت عناوین اسید گلوتامیک، آسپارژین، اسید آسپارتیک، سرین، گلیسین، آلانین، گلوتامین، والین، ترئونین، پرولین، لیزین، آرژنین، لوسین، فنیل آلانین، ایزولئوسین، تیروزین، سیستین، هیستیدین و متیونین می باشد.
مطالعه حیوانی اجرا شده در 1980 نشان می دهد که آلوئه ورا، بعلاوه آلوئه فروکس فعالیت فاگوسیتیک را تحریک می کنند. چند مطالعه اجرا شده دیگر نشان می دهند که ژل آلوئه مانع از رشد میکروبی شده و برای بعضی انواع باکتریها و قارچ ها زیانبخش می باشد.
لاتکس آلوئه حاوی مواد شیمیایی است که به اسم ملین عمل می نماید. مشتقات و فرآمده های آنتراکوئینون به اسم ملین عمل می کنند. جزء ملینی مهم موجود در آلوئه فروکس، آنترون سی ـ گلیکوزید آلوئین است. آلوئین که بعلاوه به باربالوئین اشاره دارد، یک جزء یا ترکیب زرد رنگ، تلخ و کریستالی است. آلوئین به محض استفاده، انقباضات پریستالتیک را تحریک کرده بطویکه عبور غذای هضم شده در روده بزرگ را تسهیل ساخته، در نتیجه باعث اجابت مزاج می گردد. بنابراین می تواند به وسیله افراد مبتلا به یبوست مصرف گردد.
محتوای آلوئین موجود در اگزودات در محدوده 5ر8 تا 32 درصد واقع شده است. بنا به مطالعه ای منتشر شده، حدود 30% افرادی که آلوئه تلخ را مصرف نمودند در علائم سندرم روده تحریک پذیر شاهد بهبودی و یا کاهش آنها بودند. در نتیجه این مطالعه نشان داد که مصرف آلوئه تلخ به مدت 4 هفته ممکن است شدت علائم فرد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر را کاهش دهد.
توانایی های التیام زخم ژل آلوئه به گلیکوپروتئین هایی نسبت داده می گردد که دارای اثرات آبرسانی می باشند. آنها پوست متأثر را تسکین داده و به ترمیم پوست آسیب دیده یاری می کنند. این ژل خونرسانی به سوختگی ها و زخمهای خفیف را افزایش داده، در نتیجه فرایند بهبودی را تسریع می سازد. بعلاوه می تواند مانع از رشد پاتوژنها (عوامل بیماریزا) شده در نتیجه، از عفونتهای ثانویه جلوگیری می نماید.
آلوئه فروکس در مرطوب کننده ها، ژل ها، ژلهای تقویت کننده چشم، اسکراب، ضد آفتاب، پماد لب، و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. این اعتقاد وجود دارد که آلوئه فروکس خاصیت ارتجاعی پوست را بهبود بخشیده و از آسیب وارد به پوست ناشی از قرار گرفتن در معرض نور خورشید جلوگیری می نماید. فراوری کنندگان محصولات مراقبت از پوست حاوی آلوئه فروکس بر این امر تأکید دارند که در رشد و پرورش این گیاه از هیچگونه کود، علف کش و یا سموم دفع آفات استفاده نشده است. از اینرو فوائد آن بیشتر است.
عوارض جانبی آلوئه فروکس
استفاده از آلوئه به اسم یک مکمل خوراکی تحت نظارت و کنترل سازمان غذا و دارو قرار نگرفته است. با این حال سازمان غذا و دارو استفاده از آن را به اسم افزودنی غذایی مورد تأیید قرار داده است. بنابراین بسیار لازم است که از استفاده بی رویه محصولات آلوئه جدداً خودداری گردد. از آنجا که آلوئین یک محرک ملین قوی است، نبایستی آن را در مقادیر زیاد مصرف نمود. آلوئین هنگامی که در دوز یا مقادیر بالا مصرف گردد می تواند موجب بروز عوارض جانبی مانند موارد ذیل گردد:
دل درد
اسهال
تهوع
عدم تعادل الکترولیت
توصیه می گردد که محصولات گیاهی همانند آلوئه ورا و یا آلوئه فروکس را تنها پس از مشورت با پزشک مورد استفاده قرار دهید. با این کار واکنشهای نامطلوب و یا عوارض جانبی را دور می سازید. بایستی از استفاده بیش از حد از محرکهای ملین مانند آلوئه فروکس خودداری کرد به این علت که محصولاتی که غلظت بالاتری از آلوئین در خود دارند می توانند موجب بروز اثرات ناخوشایند شوند. اینها را نبایستی برای مدت بیش از دو هفته استفاده نمود. از آنجا که آلوئین می تواند موجب انقباضات رحم گردد، استفاده از آن در طول دوران بارداری توصیه نمی گردد. بعلاوه نبایستی به وسیله مادران شیرده استفاده گردد. توصیه می گردد که به بچه ها زیر 12 سال آلوئه فروکس داده نگردد.
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیه های پزشک متخصص در نظر گرفته گردد.
منبع: راسخون