شامی لپه خوشمزه و پرطرفدار

به گزارش وبلاگ مزدا 93، در گزارش زیر طرز تهیه شامی لپه را به شما آموزش می دهیم.

شامی لپه خوشمزه و پرطرفدار

به گزارش ، شامی لپه یا شامی پوک یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین انواع شامی است. گیلانی ها معمولا این شامی را همراه با سبزی خوردن و پنیر میل می نمایند که طعم آن را چندین برابر خوشمزه می نماید. این شامی را هم می توان با گوشت تهیه کرد و هم می توان گوشت را از مواد لازم آن حذف کرد و یک غذای گیاهی از آن تهیه کرد. این غذا معمولا به عنوان پیش غذا استفاده می گردد، اما در بیشتر مواقع مردم ایران از آن به عنوان شام استفاده می نمایند.

گوشت گوساله یا گوسفندی: 400 گرم

لپه: 400 گرم

تخم مرغ: 4 عدد

پیاز: 1 عدد

زعفران: به مقدار لازم

نمک: به مقدار لازم

فلفل: به مقدار لازم

زرچوبه: به مقدار لازم

ابتدا گوشت رو می پزیم.

سپس پیاز را خورد میکنیم و تفت میدهیم و وقتی پخت و کمی رنگش برگشت، بهش زرچوبه اضافه نموده و گوشت را هم داخلش میریزیم.

گوشت و پیاز را کمی تفت میدهیم تا رنگ گوشت برگردد.

سپس به گوشت آب اضافه میکنیم تا بپزد.

بهتر است آب را بیش از حد نریزیم، زیرا بهتر است مزه گوشت به آب نرود که وقتی پخت تنگ آب شده باشد.

دقت کنید که وقتی گوشت پخت کمی نمک هم به آن اضافه کنید و بگذارید آب گوشت کشیده گردد.

وقتی گوشت پخت و سرد شد ریش ریشش میکنیم.

لپه هایی که از قبل خیس کردیم و پختیم و آبشان هم کاملا کشیده شده را با گوشتکوب خوب میکوبیم تا کاملا حالت پوره بگیرد و بعد گوشت ریش ریش شده را به لپه ها اضافه میکنیم.

راه دیگر این است که میتوانیم لپه پخته و گوشت را داخل غذا ساز بریزیم یا با چرخ گوشت چرخ کنیم، اما بهتر است ریش ریش های گوشت هنگام خوردن شامی احساس گردد، زیرا خیلی در دلپذیر تر شدن شامی تاثیر دارد.

در این مرحله باید گوشت و لپه را خیلی با حوصله ورز دهیم تا کاملا به خورد هم بروند و گوشت تبدیل به ریش ریش های خیلی باریک گردد که به سختی دیده می شوند.

در نهایت تخم مرغ ها، زعفران، نمک و فلفل را به مواد اضافه نموده و باز هم ورز میدهیم.

حالا باید شامی ها را شکل دهیم تا برای سرخ کردن آماده شوند پس یک گلوله از مواد برمیداریم.

مواد را کف دستمان فشار میدهیم تا گرد گردد و با انگشتمان یک سوراخ وسطش ایجاد میکنیم.

حالا داخل ماهیتابه روغن ریخته و وقتی داغ شد شامی ها را داخل آن میچینیم.

احتیاجی نیست که در ماهیتابه بسته باشد. فقط باید با شعله خیلی ملایم شامی ها را سرخ کنیم تا تخم مرغ های داخل هم خوب بپزند.

بعد از اینکه یک طرف طلایی شد برشون میگردونیم تا هر دو طرف شامی ها طلایی و سرخ شوند و بعد هم روی یک دستمال میذاریمشون تا روغن اضافیشون از بین برود.

البته این مدل شامی خوشبختانه خیلی کم روغن به خودش میکشه.

منبع: غذالند

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "شامی لپه خوشمزه و پرطرفدار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شامی لپه خوشمزه و پرطرفدار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید