طرز تهیه آش کدو حلوایی گیلانی، آش پرطرفدار سفره های افطار
به گزارش وبلاگ مزدا 93، همه ما به خوبی می دانیم که غذاهای گیلانی جز خوشمزه ترین و مقوی ترین غذاها هستند. در بیشتر آنها از گردو و سبزی تازه استفاده شده و در ظاهر و طعم، کم نظیر هستند. اگر با طرز تهیه آش کدو حلوایی این استان آشنا باشید، به خوبی می دانید که چقدر این غذا مفید و انرژی زا است. در حقیقت این آش خوش رنگ و لعاب، آنقدر از ویتامین ، آنتی اکسیدان و مواد مغذی سرشار است که یا بعنوان صبحانه ای مقوی به جای حلیم صرف شده یا به منظور پذیرایی مجلسی برای سفره های افطار درنظر گرفته می گردد. در هر صورت، اگر تا الان این آش فوق العاده لذیذ را امتحان نکرده اید، به خواندن ادامه دهید تا طرز تهیه آش کدو حلوایی مخصوص گیلانی را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه آش کدو حلوایی گیلانی | |
تعداد نفرات | 8 نفر |
زمان آماده سازی | 40 دقیقه |
زمان پخت | 60 دقیقه |
درجه سختی | آسان |
آش کدو حلوایی مخصوص و گیلانی
طرز تهیه آش کدو حلوایی گیلانی با طرز تهیه آش کدو سبز یا طرز تهیه آش کدو سفید بسیار متفاوت بوده و بطور کلی رسپی جداگانه ای دارد. در طبخ این آش به غایت خوشمزه و لذیذ، ابدا از حبوبات یا سبزیجات استفاده نشده و معمولا طعم شیرینی بر آن حکمفرماست. به سبب اینکه بخش اعظم این غذا از کدو حلوایی تشکیل شده، رنگ آن بسیار خوش رنگ بوده و متمایل به نارنجی است. اکنون که برای یادگیری طرز تهیه آش کدو تنبل یا کدو حلوایی گیلانی رغبت بسیاری پیدا نموده اید، شما را به ادامه مطلب ارجاع می دهیم.
مواد لازم برای طرز تهیه آش کدو حلوایی
برخلاف طرز تهیه آش انار یا آش شله قلمکار که برای طبخ آنها به مواد اولیه زیادی احتیاج بوده و معمولا از روز قبل به آماده سازی آنها می پردازیم، به غیر از کدو حلوایی، فراهم سازی دیگر مواد وقت چندانی از شما نمی گیرند. در واقع مابقی مواد اولیه معمولا در خانه موجود هستند. علاوه برآن، احتیاج به خیس خوردن یا پاک کردن چیز بخصوصی وجود ندارد. این همه سادگی برای تهیه یک آش پرملات، واقعا تحسین برانگیز است! در هر صورت، مواد لازم برای تهیه آش کدو حلوایی گیلانی برای 8 نفر به قرار زیر می باشد:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
برنج نیم دانه گیلانی | 5 پیمانه |
کدو حلوایی یا کدو تنبل | 1 عدد بزرگ |
گردو | 300 گرم |
کره | 100 گرم |
شکر | 1 پیمانه |
شیر | 2 لیوان |
پودر دارچین | به مقدار لازم |
کنجد | نصف فنجان |
طرز تهیه آش کدو حلوایی خوشمزه
طرز تهیه آش کدو ساده بوده و برخلاف طرز تهیه آش اسفناج که مراحل و زمان بیشتری می طلبد، تنها می بایست زمان کوتاهی برای مراحل زیر صرف نمایید:
- مرحله اول: ابتدا برنج را شسته و سپس با میزان کافی آب، به میزان 20 الی 30 دقیقه بگذارید تا خیس بخورد. بعلاوه گردو را با مولینکس، آسیاب نموده و کنار بگذارید.
- مرحله دوم: به سراغ کدو حلوایی یا کدو تنبل رفته و به خوبی پوستش را می شوییم تا هیچ گونه خاک یا آلودگی روی آن نماند. سپس با چاقو آن را بصورت مربعی برش زده و قسمت داخلی کدو را به همراه تخم آن جدا می کنیم. دقت داشته باشید که احتیاجی به پوست کندن کدو نیست.
- مرحله سوم: اکنون باید قابلمه ای بزرگ برداشته و قطعات کدو را یکی یکی و مرتب در کنار هم از کف قابلمه بچینیم تا به سطح قابلمه برسیم. دقت داشته باشید که تکه های کدو را طوری در قابلمه بچینید که پوستش به سمت کف قابلمه و گوشتش به سمت بالا باشد.
- مرحله چهارم: در صورت تمایل می توانید کمی شکر روی تکه های کدو بپاشید و سپس یک فنجان آب در قابلمه ریخته و شعله را روشن کنید. برای پختن کدو حلوایی، ابتدا حرارت را زیاد نموده تا آب به جوش آید. وقتی آب آغاز به قل قل کردن کرد، حرارت را ملایم کنید.
- مرحله پنجم: زمانی که کدوها به مرز پختگی رسیده و نرم شدند، قابلمه را از روی حرارت برداشته و بگذارید تکه های کدو کمی از حرارت بیفتند. اکنون با یاری دست و قاشق غذاخوری، گوشت کدو را از پوستش جدا نموده و به ظرف دیگری منتقل نمایید. دقت کنید با این کار گوشت کدو بصورت پوره درمی آید.
- مرحله ششم: در این مرحله از طرز تهیه آش کدو حلوایی، برنج نیم دانه را با میزان کافی آب، فرصت می دهیم تا بپزد. وقتی آب برنج کم شده و برنج مغزپخت شد، شیر را به همراه شکر به آن اضافه کنید.
- مرحله هفتم: بعد از 5 دقیقه، کدوی له شده را به برنج افزوده و به خوبی هم بزنید تا مواد یکدست و یک رنگ شوند. اگر احساس کردید غلظت آش زیاد است، حتما از میزانی آب گرم یا شیر یاری گرفته و از هم زدن مداوم نیز غافل نشوید.
- مرحله هشتم: در این مرحله، به سراغ گردوی سابیده شده رفته و آن را به همراه دانه های کنجد به محتویات آش اضافه کنید. سپس از آش مزه گرفته و در صورت احتیاج باز هم به آن شکر اضافه نمایید.
- مرحله نهم: در مرحله آخر، پودر دارچین را به همراه یک قالب کره به قابلمه افزوده و مواد را به خوبی مخلوط کنید. وقتی غلظت آش به حد مطلوبی رسید، قابلمه را از روی حرارت برداشته و آش را در ظرف سرو بریزید. برای تزیین این آش شیرین، خوشمزه و مقوی، می توانید از میزانی کره ذوب شده به همراه یک قاشق غذاخوری کنجد و یک عدد مغز گردو کامل بهره ببرید.
طرز تهیه آش کدو حلوایی به شیوهای دیگر
کدو حلوایی به علت بافت و رنگ مطلوبی که دارد در تهیه آش های دیگر نیز به کار برده شده، که در ادامه به معرفی بعضی از رسپی های معروف خواهیم پرداخت.
طرز تهیه آش کدو اصفهانی
در این رسپی ابتدا می بایست پیازهای خردشده را با میزان کافی روغن، زردچوبه و نمک تفت داده تا طلایی رنگ گردد. سپس کدو حلوایی را پوست گرفته و بصورت مکعبی خرد می کنیم و در آخر با کره تفت می دهیم. در مرحله بعدی بلغور گندم را جداگانه پخته و حبوباتی چون نخود، ماش، لوبیا چیتی و لوبیا سفید را نیز در ظرفی دیگر می پزیم. سپس همه این مواد را به قابلمه تهیه آش افزوده و سبزی آش، کدو حلوایی تفت داده شده و پیاز داغ را با آنها مخلوط می نماییم. دست آخر، از دارچین برای عطر و طعم بهتر و از پیازداغ برای تزیین این آش لذیذ بهره می بریم.
طرز تهیه آش کدو حلوایی یزدی
به علت اینکه در آماده سازی این آش از لوبیا قرمز و ماش استفاده شده، آنها را از قبل خیس می کنیم. سپس برنج را با میزان کافی آب، فرصت می دهیم تا بپزد. در حین پخت برنج، کدو حلوایی پوست کنده و خرد شده را به آن اضافه نموده تا با هم خوب ترکیب شوند. در قابلمه های جداگانه، لوبیا قرمز و ماش را پخته و پس از نرم شدن، آنها را به همراه نمک و فلفل به قابلمه برنج و کدو می افزاییم. در نهایت، میزانی پیاز را بصورت نگینی خرد نموده و با روغن و زردچوبه، تا طلایی شدن تفت می دهیم. در مرحله پایانی فقط کافیست پیازها را به همراه قدری دارچین به قابلمه آش افزوده و برای مدت کمی اجازه دهیم تا آش جا بیفتد.
طرز تهیه آش کدو حلوایی با کشک
در طبخ این آش نیز از برنج و کدو حلوایی بعنوان مواد پایه آش استفاده می گردد. اما به جای شیر و گردو از حبوباتی چون نخود، لوبیا و عدس به همراه سبزی آش بهره برده می گردد. علاوه برآن به علت استفاده از کشک و پیازداغ بسیار شبیه به آش های معمول شده و ابدا مزه شیرینی ندارد. با این حال بسیار مقوی بوده و ارزش امتحان کردن را دارد.
فوت و فن های حرفه ای در طرز تهیه آش کدو حلوایی
برای اینکه آش کدو حلوایی خوشمزه و لذیذی داشته باشید، علاوه بر پیگیری مراحل بالا، یکسری نکات ریز و درشت اما ساده وجود دارند، که توجه شما را به آنها جلب می نماییم:
- شما می توانستید کدو حلوایی را از همان ابتدا پوست کنده و پس از قطعه قطعه کردن همراه با برنج بپزید.
- به منظور طرز تهیه آش کدو حلوایی برای سرماخوردگی بهتر است از شکر و کره کمتری استفاده نمایید.
- برای مقوی تر شدن آش کدو در فصل سرما، پیشنهاد می کنیم از میزانی پودر زنجبیل نیز بهره ببرید.
- معمولا آش هایی که با برنج درست می شوند، به سادگی ته می گیرند. بنابراین از هم زدن پیوسته غافل نشوید.
- اگر مایل هستید رنگ آش کدو خوش رنگ باشد، هم از رنگ نارنجی کدو مطمئن باشید و هم از گردوی کمتری بهره ببرید. زیرا گردو رنگ کدو را کمی خنثی می نماید.
- برای تنظیم کردن میزان شکر آش، به شیرین بودن کدو حلوایی نیز دقت نمایید.
- یادتان باشد هر چه مقدار گردو در آش کدو بیشتر باشد، طعم لذیذتر و مجلسی تری حاصل می آید.
- برای عطر و طعم بهتر آش کدو می توانید از برنج نیم دانه صدری یا برنج نیم دانه دودی بهره ببرید.
- می توانید در مرحله پایانی از گوشت کوب برقی برای پوره کردن و بهتر ترکیب شدن مواد با یکدیگر بهره ببرید.
آش کدو حلوایی از گیلان به درب خانه تان رسید
احتمالا با توصیفات هوس برانگیز و آموزش حرفه ای که برای طرز تهیه آش کدو حلوایی گیلانی توضیح دادیم، متوجه این موضوع شده اید که خوشمزگی غذاهای گیلانی تمامی نداشته و مردم دوست داشتنی این استان غنی از نعمت، از ترکیب گردو با طیف وسیعی از مواد مختلف بهره برده و غذاهایی فوق العاده و به غایت مطبوع و دلپذیر را خلق می نمایند. در هر صورت، با اینکه رسپی آش کدو حلوایی گیلانی چندان سخت نبود، پیشنهاد می کنیم برای بار اول آن را از وبلاگ مزدا 93 با سفارش آنلاین غذا تهیه نموده، تا مزه واقعی و اصیل آن را بچشید.
منبع: اسنپ فود