طرز تهیه آش ماش
به گزارش وبلاگ مزدا 93، ماش یکی از حبوبات های خوشمزه و متناسب با ذائقه ایرانی است که برای کاهش کلسترول خون و کم خونی بدن بسیار مفید است. با ماش می توان انواع غذاها از جمله ماش پلو، آش ماش، کوکوی ماش و غیره درست کرد که ما اینجا قصد داریم طرز تهیه آش ماش را به شما آموزش دهیم تا در ماه مبارک رمضان مهمان سفره های افطاری شما باشد.
اگر شما هم از کسانی هستید که همواره یک کاسه آش را کنار غذای اصلی به سفره شان می آورد، طرز تهیه آش ماست و آش شیرازی را در کتاب کاله بخوانید.
مواد لازم برای تهیه آش ماش
- ماش یک پیمانه
- سبزی آش خرد شده یک و نیم پیمانه
- رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
- برنج نصف پیمانه
- پیاز سه عدد
- نعناع داغ به اندازه لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
طرز تهیه آش ماش
مرحله اول
برنج را چند ساعت مانده به زمان پخت آش خیس کنید. نیازی به خیس کردن ماش نیست.
پیاز ها را خرد نموده و داخل یک قابلمه با اندازهی روغن سرخ کنید. اندازهی از پیاز ها را کنار گذاشته و مابقی را برای پخت ماش در قابلمه نگه دارید.
ماش را با اندازهی نمک و زردچوبه و 4 لیوان آب به پیاز اضافه نموده و منتظر بمانید تا بپزد.
مرحله دوم
وقتی ماش باز و نیم پز شد، برنج خیس خورده را به آن اضافه نموده و کمی دیگر آب اضافه کنید. هر چند دقیقه یک بار مواد را هم می زنیم تا ته نگیرد. وقتی برنج حسابی نرم شد، سبزی آش که شامل تره، جعفری، گشنیز و اسفناج است را اضافه کنید.
مرحله سوم
در ادامه رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را با کمی روغن تفت داده و به قابلمه اضافه کنید سپس ادویه آش را اضافه نموده و منتظر بمانید تا آش جا بیفتد. در این هنگام داخل یک تابه نعناع خشک را به روغن داغ اضافه نموده و هم بزنید سپس از روی حرارت بردارید تا سیاه نشود.
وقتی آش کاملا جا افتاد، آن را در ظرفی مناسب سرو نموده و روی آن را با پیازداغ، نعناع داغ و کشک تزیین کنید.
معمولا داخل این آش سیر داغ ندارد، اما اگر مایلید می توانید بهره ببرید.
منبع: کتاب کاله