طرز تهیه خورشت قیمه نذری
به گزارش وبلاگ مزدا 93، خورشت قیمه هم مانند قورمه سبزی از آن غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی است که تهیه آن فوت وفن های خاص خودش را دارد.
خورشت قیمه یکی از آن غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که هواداران زیادی دارد. معمولا این خورشت به همراه پلو سرو می گردد و بعلاوه در برخی از مناسبت های مذهبی از آن به عنوان غذای نذری استفاده می گردد. در این دستورالعمل ما برای دورچین خورشت قیمه از سیب زمینی شده است. این خورشت را با بادمجان سرخ شده نیز می توانید سرو کنید. در ادامه این مطلب با وبلاگ مزدا 93 همراه باشید تا طرز تهیه خورشت قیمه نذری جاافتاده و مجلسی را با تمام فوت وفن هایش به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه نذری
- گوشت گوسفند 400 گرم
- لپه دو پیمانه
- سیب زمینی دو عدد
- پیاز دو عدد
- لیموعمانی سه عدد
- رب گوجه فرنگی سه قاشق غذاخوری
- روغن مایع، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه لازم
طرز تهیه خورشت قیمه نذری
مرحله اول
برای تهیه یک خورشت قیمه حرفه ای، لعاب دار و مجلسی باید لپه ها را از شب قبل در آب بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته گردد و بهتر بپزد. اما اگر فراموش کردید یا فرصت خیس دادن لپه ها را نداشتید هم اشکالی ندارد. پیشنهاد ما این است که لپه را به صورت جداگانه در یک قابلمه کوچک بریزید و با آب روی حرارت قرار دهید تا به مدت یک ربع تا بیست دقیقه نیم پز شده و نفخ آن گرفته گردد.
مرحله دوم
لیموعمانی ها را نیز با چاقو یا چنگال سوراخ کنید و داخل یک کاسه آب قرار دهید تا نرم شده و تلخی آن ها گرفته گردد و خورشت شما را تلخ نکند. در همین حین که لپه ها در حال پختن هستند پیازها را به صورت نگینی خردکنید و با یک یا دو قاشق غذاخوری روغن زیتون یا روغن آفتاب گردان درون همان قابلمه که می خواهید خورشت را داخل آن بپزید تفت دهید.
مرحله سوم
یک قاشق چای خوری زردچوبه به پیاز ها اضافه کنید و با قاشق چوبی خوب هم بزنید. پس از دو دقیقه زمانی که بوی خوش پیازداغ کل آشپزخانه را پر کرد و پیازها کمی نرم شدند گوشت هایی را که به صورت تکه های کوچک خرد کردید به آن ها اضافه کنید و کمی آن ها را باهم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. در این مرحله ادویه ها را هم اضافه نموده و خوب هم بزنید.
مرحله چهارم
زمانی که رنگ گوشت نیز تغییر کرد لپه را که حالا تقریبا نیم پز شده آبکش کنید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس حدود 5 لیوان آب گرم روی مواد بریزید. رب گوجه فرنگی را به همراه یک قاشق غذاخوری روغن درون یک ظرف جداگانه بریزید و تفت دهید. این کار باعث می گردد تا رب گوجه فرنگی رنگ بهتری به خودش بگیرد و در نتیجه خورشت شما خوش رنگ تر گردد.
مرحله پنجم
پس از اینکه رب را با کمی روغن تفت دادید آن را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و حرارت زیر آن راکمی زیاد کنید تا آب درون آن بجوشد و کمی از آن بخار گردد. بعد از اینکه آب درون قابلمه جوشید زیر آن را کم کنید و در قابلمه را بگذارید تا خورشت به آرامی آغاز به پختن کند و کم کم جا بیفتد.
مرحله ششم
بعد از اینکه گوشت و لپه کاملا پخت، لیموعمانی ها را به خورشت اضافه کنید و نمک و فلفل را نیز درون آن بریزید. برای خوش رنگ شدن خورشت می توانید کمی زعفران نیز به آن اضافه کنید. بعد از اینکه چاشنی های موردنظر خود را به خورشت اضافه کردید باید حدود یک ساعت به آن موقع دهید تا خوب جا بیفتد.
مرحله هفتم
در همین حین سیب زمینی ها را به صورت خلالی برش دهید و سرخ کنید و زمان سرو آن را در کنار بشقاب خورشت قیمه خود به عنوان دورچین قرار دهید. خورشت قیمه نذری با گوشت تکه ای شما آماده است و می توانید آن را با برنج کته یابرنج دمی زعفرانی نوش جان کنید. برای تماشا غذاهای نذری بیشتر مطلب آبگوشت خوشمزه خوانسار، مخصوص نذری را بخوانید.
نکات طرز تهیه خورشت قیمه نذری
- دقت کنید که اگر لپه ها را جداگانه می پزید حتما آن را ابتدا آبکش نموده و سپس به خورشت خود اضافه کنید.
- لیموعمانی ها را نیز از یک ساعت قبل با چنگال یا چاقو سوراخ کنید و داخل آب بگذارید تا تلخی آن ها گرفته گردد و خورشت را تلخ نکند.
- برای اینکه خورشت قیمه رنگ و لعاب بیشتری داشته باشد می توانید یک قاشق غذاخوری زعفران دم نموده به آن اضافه کنید.
- می توانید برای عطر بهتر از ادویه های پودر دارچین، هل، میخک، گل سرخ، جوز هندی در نیم ساعت آخر بهره ببرید.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای نذری عدس پلو نذری و فوت و فن پخت آن را مطالعه کنید.
منبع: پیام دلتا