طرز تهیه هویج پلو با مرغ مجلسی
به گزارش وبلاگ مزدا 93، هویج پلو یکی از غذاهای مجلسی و اصیل ایرانی است که با گوشت مرغ، گوشت چرخ نموده یا حتی تکه ای پخته می گردد. در ایران، پلوهای مخلوط هواداران زیادی دارد که شاید مهم ترین علت آن ترکیب چند مزه در یک غذا باشد. ضمن این که ظاهر مخلوط پلوها همواره رنگی تر و بهتر از پلو سفید است که جداگانه با خورشت سرو می گردد. اگر هوادار غذاهای شیرین هستید، طعم هویج پلو را دوست خواهید داشت. این غذا به خاطر رنگ زیبا، عطر و طعم جذابی که دارد و البته سهولت دسترسی به مواد اولیه، یک گزینه مناسب برای اضافه شدن به فهرست غذاهای پیشنهادی برای وعده ناهار است.
روش تهیه هویج پلو با مرغ دستورالعمل های متنوعی دارد و با چاشنی های مختلفی مزه دار می گردد. در این دستورالعمل تمام چاشنی هایی که این غذا را خوشمزه تر خواهد نمود، ارائه شده است. همینطور در انتها نکاتی برای جلب رضایت ذائقه های مختلف ارائه شده است. اگر مایل بودید، می توانید این غذا را با کمی تغییر مطابق میل خودتان تهیه نموده تا هرچه بیشتر از خوردن این پلوی ترکیبی لذت ببرید. در ادامه با طرز تهیه هویج پلو و مرغ همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه هویج پلو با مرغ
- برنج چهار پیمانه
- پیاز دو عدد
- هویج هفت عدد
- سینه کامل مرغ یک عدد
- رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
- کره پاستوریزه دویچه مارکن کاله خرید آنلاین دو قاشق غذاخوری
- ادویه پلویی دو قاشق چای خوری
- شکر دو قاشق چای خوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
- زردچوبه به میزان لازم
- دارچین به میزان لازم
- خلال پسته و بادام (برای تزئین روی پلو) به میزان لازم
- زرشک به میزان لازم
- زعفران دم نموده به میزان لازم
- روغن برای سرخ کردن به میزان لازم
طرز تهیه هویج پلو با مرغ
مرحله اول
برای آغاز تهیه هویج پلو با مرغ مجلسی، قدم اول خرد کردن پیاز و هویج ها است. برای هویج پلو معمولا هویج ها را به صورت خلالی یا به صورت رشته ای خرد می نمایند که برای تزئین روی برنج زیباتر است. پیازها را هم به صورت نگینی خرد کنید تا هم مرتب و یکدست خرد شوند، هم هنگام خوردن خیلی زیر دندان نیایند.
مرحله دوم
قبل از هر اقدامی ابتدا باید برنج را بشویید و آن را داخل ظرف با میزانی آب و نمک بخیسانید. مدت زمان خیس کردن برنج بسته به نوع برنج فرق دارد. حداقل دو ساعت و حداکثر یک شبانه روز زمان برای خیس خوردن برنج ضروری است تا هنگام دم کردن برنج، دانه های برنج ترد شوند.
مرحله سوم
مرحله دوم در طرز تهیه هویج پلو با مرغ، آماده سازی مرغ است. سینه مرغ را بعد از این که شستید و خوب آبکشی کردید، به صورت مکعب های ریز خرد کنید. اما در حینی که مرغ آبکشی شده در حال خشک و آماده شدن برای تکه کردن است، داخل یک قابلمه میزانی روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ گردد. هویج ها را داخل میزان مناسبی روغن سرخ کنید. حواستان باشد به میزان ای سرخ کنید که هنگام دم کردن هویج ها له نشوند. بعد از این که هویج ها خوب سرخ و ترد شدند، آن ها را از روغن خارج کنید.
مرحله چهارم
داخل روغن به جامانده پیازهای خرد شده را سرخ کنید. بعد از این که پیازها طلایی رنگ شدند، تکه های مرغ مکعبی را به پیازها اضافه کنید. مواد را تفت دهید تا زمانی که مرغ تغییر رنگ دهد و طلایی گردد. در همین حین می توانید از میزانی پودر سیر یا سیر رنده شده و همینطور تنها کمی از ادویه پلویی برای طعم دار کردن مرغ بهره ببرید.
مرحله پنجم
بعد از این که مرغ تفت داده شد، ادویه ها را که شامل نمک، فلفل و زردچوبه است به قابلمه اضافه کنید. زعفران را با میزانی آب جوش دم نموده و به مخلوط پیاز و مرغ اضافه کنید. مواد را هم بزنید. سپس، هویج سرخ شده را به موادتان اضافه کنید و آن ها را با حرارت ملایم تفت دهید.
مرحله ششم
در این فاصله که مواد در حال تفت خوردن هستند، رب گوجه فرنگی و شکر را داخل یک کاسه با حدود یک لیوان آب مخلوط کنید و به مواد روی حرارت اضافه کنید. صبر کنید تا حدود 10 دقیقه مواد روی حرارت بمانند و طعم بگیرند.
مرحله هفتم
این مرحله نوبت آماده کردن برنج است. یک قابلمه را پر از آب نموده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. سپس، برنج خیس خورده را داخل آب جوش بریزید تا آماده آبکشی گردد. برای اینکه بفهمید برنج چه موقعی باید آبکش گردد، یک دانه برنج را بین انگشت تان فشار دهید، اگر اطراف آن نرم و مغز برنج سفت بود، یعنی زمان آبکش کردن است.
مرحله هشتم
بعد از این که برنج را آبکشی کردید، یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید و حدود سه تا چهار قاشق غذاخوری روغن داخل آن بریزید. نان یا سیب زمینی برش خورده را برای ته دیگ در ته قابلمه بچینید. در نهایت روی برنج یا لابلای برنج حین اضافه کردن به قابلمه مابقی ادویه پلویی را اضافه کنید.
مرحله نهم
حالا آغاز به ریختن لایه لایه برنج و مواد هویج پلو در قابلمه کنید. در این مرحله، طبق سلیقه تان لابه لای برنج میزانی دارچین و زعفران دم نموده هم می توانید بریزید. میزانی از برنج به جامانده را هم داخل ظرفی با زعفران ترکیب نموده و به عنوان برنج زعفرانی روی قابلمه بریزید.
مرحله دهم
با یک قاشق چند سوراخ در بالای برنج ایجاد کنید تا برنج بهتر دم بکشد. روی برنج را دمکنی قرار دهید و قابلمه را روی حرارت ملایم رو به کم قرار دهید تا غذا خوب دم بکشد. لحظه های آخر دم کشیدن، میزانی کره پاستوریزه روی برنج آب کنید تا خوش عطر و طعم گردد.
مرحله یازدهم
بعد از آن که برنج شما پخته شد، پیش از سرو برای تزئین روی برنج، از زرشک بهره ببرید. به این منظور، میزانی زرشک را به همراه خلال بادام، پسته و هویج داخل کره تفت دهید. مخلوط را بعد از کمی تفت خوردن، روی پلو بریزید. بهتر است تفت دادن مواد تزیینی تنها کمی قبل از خاموش کردن قابلمه و کشیدن برنج در ظرف باشد. به این ترتیب، برنج شما سرد نمی گردد یا به اصطلاح از دهن نمی افتد. برنج شما آماده است. نوش جان!
نکات و پیشنهادات طرز تهیه هویج پلو با مرغ
- می توانید به جای مرغ مکعبی از مرغ ریش شده یا حتی کامل هم بهره ببرید. اگر مایلید مرغ شما ریش ریش باشد، سینه مرغ را همراه نمک، فلفل، ادویه و میزانی آب بپزید. سپس، مرغ پخته شده را ریش ریش نموده و همراه مواد دیگر به هویج پلو اضافه کنید. استفاده از مرغ کامل، ظاهر هویج پلو را مجلسی تر می نماید. در مقابل، مرغ های مکعبی خوردن هویج پلو را راحت تر نموده و نیازی به تکه کردن مرغ کامل هنگام سرو ندارد.
- اگر مایل باشید می توانید به جای مرغ از گوشت قلقلی هم بهره ببرید.
- استفاده از هویج زرد یا زردک هم طعم این غذا را مجذوب کننده خواهد نمود.
- برای مجلسی تر شدن این غذا می توانید از فیله مرغ حلزونی هم بهره ببرید. برای اینکار فیله های مرغ را به صورت نواری برش داده و با پیاز، نمک و فلفل، آبلیمو و روغن زیتون مزه دار کنید. سپس فیله ها را با خلال دندون رول نموده و به همان صورت داخل روغن سرخ کنید. در نهایت، آن ها را برای روی هویج پلو بهره ببرید.
- می توانید زرشک را لابه لای پلو هم بریزید تا بهتر با پلو ترکیب گردد.
- به جای زرشک می توانید از کشمش پلویی هم بهره ببرید.
- اضافه کردن میزانی آبلیمو باعث خوشرنگ شدن هویج ها و جلوگیری از تیره شدن شان می گردد.
- میزان اضافه کردن شکر به ذائقه شما بستگی دارد.
- از قلم نیاندازید که مخلوط پلو همواره با ماست در کنار سفره طعم مجذوب کننده تری می گیرند. شما می توانید از انواع ماست پروبیوتیک برای بالا بردن ارزش غذایی سفره تان بهره ببرید. حتی می توانید خودتان اقدام به تهیه انواع ماست ترکیبی؛ مانند ماست بورانی، در منزل کنید.