کاربردهایی از نبات که شما را شوکه می نماید!
به گزارش وبلاگ مزدا 93، استفاده از نبات آن قدر قدیمی است که در تاریخ اقوام شرقی و غربی اثر گذاشته و بعضی کاربردهایی که فکرش را هم نمی کنید پیدا نموده است. مثلا استفاده از آن برای درست کردن گوشت یا حتی هدیه به اموات.
داستان آبنبات از شرق شروع می گردد. دانستنی های نبات آن قدر مجذوب نماینده و خواندنی است که وبلاگ مزدا 93مگ این مطلب را برای شما گردآوری نموده است. نبات از کریستال های نسبتا بزرگ محلول فوق اشباع شکر و آب شکل می گیرد. روش فراوری این خوردنی خوشمزه، طبق اسناد مکتوب نویسندگان اسلامی، برای اولین بار در نیمه اول قرن نهم توصیف شده و بعضی سازندگان مشهور نبات همچنان در آسیا فعال هستند.
دانستنی های نبات از گوشه و کنار جهان
جالب اینکه نبات بخش مهمی از فرهنگ چای نوشیدن در شرق فریزیا یعنی آلمان کنونی است، جایی که یک تکه نبات را در انتهای فنجان قرار می دهند و مثل ایرانیان که نوشیدن چای با نبات را یکی از رایج ترین روش های نوشیدن چای می دانند، از نوشیدن چای شیرین لذت می برند. این روش نوشیدن چای را می توان در آسیای مرکزی نیز با نام نووت پیدا کرد.
گوشت نباتی چینی
نبات یک ماده رایج در آشپزی چینی نیز هست. در چین از آن برای شیرین کردن چای گل داوودی و بعلاوه بعضی سوپ ها استفاده می نمایند. بسیاری از خانواده های اعیان برای ترشی کردن گوشت، یا سرخ کردن آن از نبات استفاده می کردند و این خوراکی فقط برای ثروتمندان به عنوان یک کالای لوکس در دسترس بود. نبات دارای خواص دارویی نیز هست و در بعضی استان های چین، مثل ایران، از آن به عنوان یک داروی طب سنتی استفاده می گردد.
آبنبات های اسکلتی مکزیکی
جمجمه های نباتی تزئین شده در مکزیک بخشی از سنت روز مردگان است. این آبنبات ها با هدف آموزش بچه ها و نترسیدن آن ها از مرگ ساخته می شوند و بعضی نیز آن ها را به اموات هدیه می نمایند. در هلند، تکه های آبنبات در نان سفید لوکسی پخته می گردد و در تامیل و سریلانکا نیز استفاده های آشپزی دارد.
نبات رنگی آمریکایی
از همه جالب تر اما، در ایالات متحده، نبات های شاخه ای در رنگ ها و طعم های مختلف وجود دارد و یک خوراکی شیرین قدیمی است. آن ها این خوراکی شرقی را کندی نامیدند؛ کلمه ای که از لغت قند گرفته شده از قرن سیزدهم به بعد به لغات فرانسوی و انگلیسی اضافه شد.
بعضی نیز معتقدند کندی یا حتی قند از ریشه سانسکریت khanda که برای شکر و نیشکر استفاده می شد گرفته شده و برای مصارف پزشکی کاربرد داشته است. آبنبات تا زمانی که فراوری انبوه آن در دهه 1900 شروع گردد، تنها برای ثروتمندان قابل دسترس بود با این حال بین مردم هند و ترکیه نیز رواج داشت و یک شیرینی محبوب بود؛ همانطور که الان هم هست.
هشدار، مراقب نبات های دروغین باشید!
نبات زعفرانی، به علت طبع گرم آن در منطقه خاورمیانه محبوب ترین نوع نبات بوده و هست؛ با این حال، امروزه نبات زرد که با عنوان زعفرانی فروخته می گردد در بیشتر موارد با جوهر زعفران که ماده ای خطرناک است رنگ می گردد. مصرف این ماده خطراتی مانند بیش فعالی و مسائل گوارشی در پی دارد و به گفته متخصصان نبات سفید انتخاب سالم تری است.
منبع: پیام دلتا