با این مواد غذایی سوخت و سازتان را بالا ببرید

به گزارش وبلاگ مزدا 93، تهران (پانا) - کم کاری تیروئید اختلالی است که در آن غده تیروئید ضعیف شده و کمتر هورمون فراوری می نماید. به همین علت، افرادی که دچار کم کاری تیروئید هستند متابولیسم تند و مناسبی ندارند. البته این تغییر در فعالیت هورمونی که مسئول تنظیم سوخت و ساز، واکنش های عصبی و جریان خون در بدن است، علائمی ایجاد می نماید.

با این مواد غذایی سوخت و سازتان را بالا ببرید

به گزارش تبیان، کارشناسان ابتلا به کم کاری تیروئید را به رژیم غذایی نامناسب، قرار گرفتن در معرض سموم، استرس و دیگر عادت های بدی مربوط می دانند که بر سلامت عمومی اثر می گذارند.

علائم کم کاری تیروئید چیست؟

کسی که به کم کاری تیروئید دچار می گردد به تدریج تغییراتی را در اثر این عدم تعادل هورمونی در بدن خود مشاهده خواهد نمود. شایع ترین علائم کم کاری تیروئید شامل موارد زیر می گردد:

. نوسانات خلقی

. حساسیت به سرما

. افزایش وزن

. افسردگی و اضطراب

. پریودهای نامنظم یا سنگین

. مشکل در اجابت مزاج

. احساس خستگی یا ضعف

. خشکی پوست

. شنمایندگی مو و ناخن

. ریزش موی زیاد

چگونه کم کاری تیروئید را درمان و سوخت و سازتان را افزایش دهید

یکی از راه های خوب برطرف کم کاری تیروئید، کاهش علائم به وسیلهی یک سری از عادت ها جهت بالا بردن سوخت و ساز بدن است. مجموعه ای از واکنش های شیمیایی، مسئول تبدیل انرژی گرفته شده از غذا به سوخت مورد احتیاج بدن هستند. این دسته از واکنش ها به عملکرد سیستم گوارش، سلامت قلب و عروق و خیلی دیگر از سیستم های بدن هم مربوط می شوند.

سوخت و ساز بدن شما به راحتی می تواند تغییر نموده و از جهت کاهش وزن و بهبود سلامتی با احتیاجهای شما منطبق گردد. یکی از راه های رسیدن به این موقعیت، افزایش مصرف غذاهای سالمی است که غنی از موادی هستند که عملکرد غده تیروئید را تقویت می نمایند.

بعلاوه ضروری است که بیشتر ورزش کنید و هر شب هفت تا هشت ساعت بدون وقفه بخوابید.

غذاهایی که به سوخت و ساز بدن یاری می نمایند

وقتی تشخیص داده شد کم کاری تیروئید دارید ضروری است تغییراتی در رژیم غذایی تان ایجاد کنید تا دچار افزایش وزن و دیگر پیامدهای این عارضه نشوید.

غذاهایی که در ادامه نام می بریم همگی از جهت تقویت عملکرد تیروئید و بهبود عارضه کم کاری تیروئید مفید هستند:

غذاهایی که یُد زیاد دارند

یُد یک ماده مغذی لازم برای عملکرد تیروئید است. کمبود یُد می تواند به راحتی منجر به کم کاری تیروئید گردد. مصرف یُد به کنترل اضطراب و مسائل گوارشی مانند انگل، التهاب و بدهضمی یاری می کند. شما می توانید با مصرف غذاهای زیر یُد بدنتان را تامین کنید:

. غذاهای دریایی

. بلوبری

. ماست ساده

. لوبیا سفید

. توت فرنگی ارگانیک

. نمک

. لبنیات

. سیب زمینی ها

. مکمل ها

روغن نارگیل

روغن نارگیل می تواند سوخت و ساز بدن را سرعت دهد و فراوری هورمون های تیروئید را بیشتر کند. خاصیت آنتی بیوتیکی و ضدقارچی روغن نارگیل به مبارزه با باکتری هایی مانند هلیکوباکترپیلوری و قارچ هایی مانند کاندیدا یاری می کند؛ اما مهم است که روغن نارگیل صد در صد ارگانیک تهیه کنید که هیچ فرآوری روی آن انجام نشده باشد. هر روز یک قاشق مرباخوری روغن نارگیل بخورید و کم کم این میزان را به یک قاشق غذاخوری در روز افزایش دهید.

ویتامین های B

همه ویتامین های گروه B برای حفظ سلامت غده تیروئید لازم اند اما هر یک از آن ها یک نقش مهم مربوط به خود دارند:

. تیامین یا ویتامین B1 در صورتی که پُرکاری تیروئید دارید مهم است.

. ریبوفلاوین یا ویتامین B2 برای فراوری هورمون های تیروئید مهم است.

. نیاسین یا ویتامین B3 برای عملکرد درست تمام سلول ها و غدد بدن ضروری است.

. پیریدوکسین یا ویتامین B6 برای بدن ضروری است؛ زیرا تیروئید بدون آن نمی تواند یُد را به طور موثر پردازش کند.

. کوبالامین یا ویتامین B12 در صورتی که کم کاری تیروئید داشته باشید جذب نمی گردد و این یک مسئله است؛ زیرا کمبود ویتامین B12 ریسک بیماری های نورولوژیکی را افزایش می دهد.

ویتامین D

کمبود ویتامین D می تواند موجب انواع اختلالات خودایمنی گردد از جملع مسائل تیروئید.

شما می توانید با یاری مکمل ها یا با هر روز چند دقیقه قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید ویتامین D بدن خود را تامین نمایید.

زینک (روی)

هم کم کاری تیروئید و هم پُرکاری تیروئید می توانند ناشی از کمبود زینک در بدن باشند. این ماده معدنی، واکنش سیستم ایمنی را افزایش داده و در ضمن به کاهش وزنتان یاری می کند.

مس

مس به تعادل هورمون های تیروئید و کاهش علائمی مانند کاهش گلبول های قرمز خون، ضعیف شدن پوست و مسائل ناخن و مو یاری می کند. یک منبع خوب مس، کلروفیل است که در سبزیجات سبز و مکمل ها وجود دارد.

روغن ماهی

روغن ماهی می تواند به افزایش جذب هورمون های تیروئید یاری کند. روغن ماهی دارای اسیدهای چرب امگا 3 است که التهاب را کاهش داده و برای سلامت قلب و عروق مفید است.

فیبر

غذاهایی که سرشار از فیبر هستند می توانند جلوی افزایش وزن را بگیرند و سطح قند خون را کاهش دهند. مصرف فیبر به بهبود عملکرد گوارش یاری می کند، اشتها را کنترل می کند و کلسترول بالا را تنظیم می کند. اگر تردید دارید که دچار کم کاری تیروئید هستید، بهتر است جهت تشخیص درست به پزشک مراجعه کنید.

غذاهایی که از آن ها نام بردیم فقط تکمیلی برای یک رژیم غذایی سالم اند و ضروری است تمام انتخاب های غذایی تان هوشمندانه و درست باشد.

منبع: خبرگزاری پانا

به "با این مواد غذایی سوخت و سازتان را بالا ببرید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با این مواد غذایی سوخت و سازتان را بالا ببرید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید