با انواع برنج در جهان آشنا شوید
به گزارش وبلاگ مزدا 93، برنج از مهم ترین غلات و اقلام غذایی دنیا است که ده ها راه مختلف برای دسته بندی آن وجود دارد، اما به طور کلی برنج دانه ای است در میزان های بلند، میانه و کوتاه. برنج هایی که در دسته بندی اصلی قرار می گیرند رایج ترین برنج هایی هستند که می توانید از سوپر مارکت ها و خواربار فروشی ها تهیه کنید. علاوه بر این دسته بندی، برنج های خاص دیگری هم وجود دارند که با گذشت زمان بیشتر به بازار معرفی می شوند. در ادامه این مقاله با معرفی انواع برنج به آنالیز خلاصه بعضی از آن ها می پردازیم.
انواع برنج را می شناسید؟
گروه اول: برنج های دانه بلند
1. برنج سفید
برنج سفید دانه بلند یکی از شناخته شده ترین انواع برنج در هر آشپزخانه ای است و معمولا به روش جذبی در یک قابلمه با میزان مشخصی آب پخته می گردد. برنج این آب را جذب می نماید، بافتی نرم و پف نموده به دست می آورد و دانه های آن از هم متمایز هستند. احتمالا شما کته محبوبتان را با این برنج طبخ می کنید.
2. برنج قهوه ای
برنج قهوه ای دانه بلند نوع کامل برنج سفید است که سبوس و لایه های گیاهی از آن جدا نشده اند، به همین علت برنج قهوه ای طعمی فندقی دارد و زیر دندان حس می گردد. یکی از سریع ترین روش ها برای طبخ برنج به قول ما ایرانی ها دم کردن، یا به قول فرنگی ها ب ه شیوه پاستا درست کردن است. به این شکل که برنج را داخل یک قابلمه بزرگ حاوی آب جوش می ریزید و می گذارید بجوشد تا نرم گردد، سپس به یاری آب کش آب اضافی را خالی می کنید. به یاری این روش می توان برنج قهوه ای را به خوبی طبخ کرد.
3. برنج بناماتی
بناماتی، برنج اصلی در تهیه غذاهای هندی و پاکستانی است که با دانه های بسیار بلند، عطر و طعم متمایزش شناخته می گردد. برنج بناماتی را به مدت یک تا دو ساعت قبل از پخت باید خیساند.
4. برنج جنامین
برنج جنامین نوعی برنج تایلندی است که دانه های بلند و نیمه شفاف دارد، بعد از پخت عطری خوش و ملایم از آن بلند می گردد و بافتی چسبناک پیدا می نماید. برنج جنامین را باید قبل از پختن شست تا نشاسته اضافی خود را پس دهد.
گروه دوم: برنج های دانه میانه
1. برنج ژاپنی (برنج سوشی)
معمولا از برنج های مدل ژاپنی برای درست کردن سوشی استفاده می گردد اما به عنوان یک برنج ساده برای کنار غذا نیز بسیار مناسب است. این برنج به صورت خام حالتی نیمه شفاف و سفت دارد اما پس از پخت حالتی چسبنده پیدا می نماید.
2. برنج بُمبا
بُمبا نوعی برنج اسپانیایی است که برای درست کردن غذای سنتی پایِلا استفاده می گردد. برنج بُمبا دو برابر برنج دانه بلند آب جذب می نماید، با این حال مثل سایر برنج های دانه کوتاه حالت چسبنده پیدا نمی نماید.
گروه سوم: برنج های دانه کوتاه
1. برنج آرباریو
برنج آرباریو از انواع برنج ایتالیایی و یکی از فراوان ترین برنج های سوپرفینو (فوق العاده) ایتالیایی است که در گذشته برای درست کردن ریزوتو از آن استفاده می شده است. برنج آرباریو دارای دانه های چاق و درشت و مقادیر زیادی آمیلوپکتین است. آمیلوپکتین نوعی نشاسته چسبناک است که در تبلیغات تجاری ریزوتو به عنوان عامل ایجاد کننده بافت خامه ای آن نمایش داده می گردد.
2. برنج قهوه ای دانه کوتاه
برنج قهوه ای دانه کوتاه مانند انواع دیگر برنج دانه کوتاه دارای سطح بالایی از آمیلوپکتین است که موجب می گردد بعد از پخت کمی چسبنده گردد. سبوس دست نخورده این برنج باعث می گردد نسبت به برنج سفید کمی سفت باشد.
گروه چهارم: برنج های خاص
1. برنج سیاه چینی
برنج سیاه چینی که به آن برنج ممنوعه می گویند یک برنج کامل است که پس از پخته شدن شکلش را حفظ می نماید، نمی چسبد و بافتی نرم دارد. به لطف رنگ بنفش تیره این برنج می تواند جلوه خوبی به هر غذایی بدهد.
2. برنج وحشی
برنج وحشی در واقع برنج نیست، بلکه دانه نوعی گیاه موسوم به آمریکای شمالی است. امروزه بر خلاف نام آن که انتظار می رود به صورت خودرو رشد کند، برنج وحشی کشت و برداشت شده و در سوپر مارکت ها به فروش می رسد. دانه های بلند آن که به شدت احتیاج به جویدن دارند، لذت خاصی به غذاهای برنجی می دهند.
3. برنج کالیجیرا
این برنج نوعی برنج دانه میانه متعلق به منطقه بنگال در کشور هند است که به خاطر میزان کوچکش به آن بچه بناماتی می گویند. برنج کالیجیرا به طور سنتی به روش آب کش پخته می گردد و به عنوان یک جایگزین خوب برای برنج بناماتی استفاده می گردد.
منبع: کتاب کاله