با این ترفندهای ذهنی می توانید بهره وری تان را افزایش دهید
به گزارش وبلاگ مزدا 93، آیا تمایل دارید سطح برآیند کارهای تان ارتقا دهید؟ اغلب، هنگامی که درباره بهره وری برای قدم گذاشتن در راه کارآفرینی فکر می کنیم، موضوعاتی مانند تکنیک های مدیریت زمان، راه های سرعت بخشیدن به کار و افزایش انگیزه به فکر مان می رسد، اما این مطلب به تکنیک هایی بسیار فراتر از نکات گفته شده می پردازد.
درحالی که در مدتی کوتاه، اگرچه تکنیک های موقتی می تواند ما را در سرعت بخشیدن به کارها و نیز انجام کارها در زمان کوتاه تر یاری کند، اما در درازمدت احتمالاً موجب خستگی خواهد شد. ما دائماً، کارهای مختلف را با سرعت انجام خواهیم داد اما بدن ما نمی تواند دیگر این روند را ادامه دهد، زیرا ممکن است پس از مدتی، فکر دچار خستگی شدید گردد و در دوره ای به مدت شش ماه تا یک سال یا حتی بیش تر، روند رشد و حرکت را معکوس کند.
پس اگر بخواهیم به جای استفاده از تکنیک های سرعت بخش، مسیری دیگر انتخاب کنیم که به همان میزان، بهره وری مان را افزایش می دهد، چه نکاتی اهمیت دارند؟ جواب این سؤال در انگیزه اصلی، آرزو و محرک درونی و پیاده سازی مهم ترین ابزارها در دنیای واقعی است.
یکی از مهم ترین راه ها برای رسیدن به این حالت درونی، تأثیرگذاری بر حالت روانی خودمان است که به افزایش بهره وری، بدون معایب روش افزایش سرعت، می انجامد. توجه داشته باشید که به جای توصیه به تمرکز بر بهره وری، چقدر روی محیط ایده آل تأکید خواهیم کرد. وقتی شما به جای تأکید بر بهره وری، برای رسیدن به آن، محیط ایده آل و مورداحتیاج آن را برای فکر خود آماده کنید، بهره وری خودبه خود پدیدار می گردد، پس با استفاده از این نکات می توانید شرایط فکری ای را ایجاد کنید که به افزایش بهره وری خواهد رسید.
1. قبول کنید بیشتر کارهای روزانه شما مهم نیستند
اگر نگاهی به 40 ساعت گذشته خود بیندازید، احتمالاً 30 ساعت آن را مشغول کارهای برنامه ریزی نشده، غیرضروری یا حتی کاملاً غیرسازنده بوده اید. البته این مسئله مختص به 40 ساعت گذشته نیست، بلکه مشکل هفته های متمادی زندگی شماست. اگر فکر می کنید زندگی شما این گونه نیست، کارهای هر 15 دقیقه از 40 ساعت آینده خود را بنویسید. بعد از هر 15 دقیقه کارهای صورت گرفته خود را هم بنویسید. در سرانجام 40 ساعت، همه این نوشته ها را در کنار هم قرار دهید. حتی اگر حالا اعتقاد داشته باشید که 80 درصد کارهای شما سازنده است، آن وقت از حجم کارهای غیرسازنده خود شگفت زده خواهید شد.
احتمالاً به این نتیجه خواهید رسید برای بهره وری بیش تر چندان مهم نیست کار جدیدی انجام دهید، بلکه ابتدا باید کارهای اضافی را از فعالیت های خود حذف کنید. اگر موارد غیرضروری را حذف کنید و این 40 ساعت را به 10 ساعت مفید تبدیل کنید، آن گاه می توانید اندکی از کارهای دیگر را به لیست خود اضافه کنید. برای مثال اگر پس از کاهش 40 ساعت کارهای غیرضروری به 10 ساعت فعالیت سازنده، 10 ساعت فعالیت سازنده دیگر به آن اضافه کنید، در نیمی از زمان، با نیمی از استرس و با کاهش ریسک خستگی و مضرات دیگر، دو برابر گذشته فعالیت مفید انجام می دهید.
2- پاداش گرفتن را عقب نیندازید
اگر کار خوبی انجام دادید، بلافاصله پس ازآن به خودتان پاداش دهید. این کار به مغز شما می آموزد که پاداش داده شده به خاطر انجام به موقع، صحیح و با رعایت اولویت بوده است. اگر دائماً این کار را انجام دهید، انگیزه بیش تری برای انجام کارهای ضروری و نیز کارهای مورداحتیاج هرروز خواهید داشت. حتی ممکن است پس از آن، ترک کارهای کم اهمیت تر برای شما راحت تر باشد و خودشان به کناری بروند.
3- به خودتان بابت تکمیل کارها تبریک بگویید
فکر شما هنگامی که موردتقدیر قرار می گیرد، ناخودآگاه بهتر کار می نماید. البته تنها راهی که می توان با آن به فکر تلقین کرد که موردتقدیر قرار گرفته است، فقط تقدیر کردن از آن است. یک بار در روز، به مدت یک ماه این کار را تکرار کنید. احتمالاً از تأثیر آن در زلال شدن افکارتان شگفت زده خواهید شد. زلالی افکار هم باعث افزایش بهره وری خواهد شد.
4- بر آنچه می توانید انجام دهید، تمرکز کنید
این مسئله، نقطه ای کلیدی در بهره وری است. تنها بر چیزی تمرکز کنید که به خوبی از پس آن برمی آیید و کاری را انجام دهید که در آن تبحر دارید. کارها را اولویت بندی کنید. ممکن است بفهمید کارهایی که در آن تبحر ندارید، خودشان به آسانی حل می شوند یا اینکه وقتی کارهای دیگر را انجام دادید و تنها چند قدم به سرانجام کار مانده بود، برداشتن چند گام به جای مانده و رسیدن به هدف، این انگیزه را به شما بدهد که سریع تر کارها را انجام دهید. وقتی روی بخش هایی تمرکز کنید که در آن تبحر ندارید، با وجود اینکه ممکن است بخش کوچکی از کار شما باشند، احساس بزرگ نمایی مشکل را به شما انتقال می گردد و انگیزه تان برای انجام کار را از بین می برد. اگر پیش از تمرکز بر ضعف های خود، بخش زیادی از کار را انجام دهید، به سرانجام رساندن بخش های به جای مانده آن راحت تر و سریع تر خواهد بود.
5- به این فکر کنید که کارتان چه فایده ای دارد
اگر بر این نکته تمرکز کنید که کارتان چگونه به دیگران یاری می نماید، فکر شما دلایل بیش تری برای اتمام آن در اختیار خواهد داشت. مغز ما کارهای بی هدف را دوست ندارد، بنابراین اگر کار شما یاری به دیگری باشد، به شکل گیری آن هدف می دهد و فکر شما را به سمت کامل کردن کار می کشاند.
6- کمال گرا نباشید
تابه حال شده که 90 درصد یک پروژه را 10 ساعته انجام دهید و برای تکمیل 10 درصد به جای مانده آن 20 ساعت دیگر وقت احتیاج داشته باشید؟ آیا انجام تنها 10 درصد کار به این همه وقتی که باید برای آن بگذارید، می ارزد؟ یا اینکه می توانید دستی به سر و روی آن بکشید، در دقایق سرانجامی رنگ و لعابی به آن بدهید و به جای 20 ساعت، تنها در یک ساعت پروژه را کامل کنید؟
باید تصمیم درست را بگیرید. اگر یک جراح قلب یا یک تعمیرکار هستید، احتمالاً باید تا سرانجام کار پیش بروید، اما اگر در حال نوشتن مقاله، کتاب، درس دادن یا بسیاری از کارهای دیگر هستید، وقتی 90 درصد کار تکمیل شد، ممکن است ارزشش برابر با همان 99 درصد باشد؛ بنابراین، یک درصد به جای مانده را هم انجام دهید، و فقط 91 درصد برترین کار خود را درست کنید و کمال گرایی را کنار بگذارید.
همه این نکات را به هم پیوند دهید
کدام یک از این نکات برای شما مجذوب کننده تر است؟ کدام یک از آنها می تواند بیش ترین افزایش را در نتایج حاصل از کار شما در پی داشته باشد؟ سریع ترین نکته کدام است؟ آن نکته را پیش از بقیه انجام دهید. هفته بعد، نکته بعدی را اضافه کنید. تا شش هفته این کار را انجام دهید، خواهید دید که بهره وری روزانه شما، بدون هیچ کوشش بیش تری و حتی شاید با کوشش کم تری دو برابر خواهد شد.
چند نکته همیشگی برای پیروز بودن
گاهی اوقات پیروزیت، تنها در غلبه شما بر ترس و ریسک پذیری خلاصه می گردد. اگر از ریسک کردن بپرهیزید، هرگز قابلیت های خود را کشف نخواهید کرد. هرگز از شکست نهراسید زیرا نترسیدن از شکست، یکی از مهم ترین مهارت ها برای پیروزیت است.
یک روال و سبک سالم برای زندگی تان در پیش بگیرید؛ به طور مرتب ورزش کنید، خوب غذا بخورید، زیاد بخندید، با آرامش به خواب بروید و نگرانی ها را از خود دور کنید.
گاهی اوقات احتیاج است واقعاً نگرانی هایی را که در خصوص اتفاقاتی که خارج از کنترل ماست، کنار بگذاریم. در پی فرصت ها و راه های چاره برای موقعیت هایی باشید که دیگران در مواجهه با آن تسلیم می شوند.
مسئولیت کامل اعمال و رفتار خود را بر عهده بگیرید. سعی کنید به جای رفتار منفعلانه، رفتاری فعالانه داشته باشید. در خصوص خودتان و اعمال تان اطمینان داشته باشید. ظاهر و لباس شما، مشخص کننده ارزش شما نیست. یاد بگیرید برابر سختی ها مقاومت کنید. جسارت این را داشته باشید که در پی ندای قلب خود بروید، نه دیگران. زندگی را جدی نگیرید و یاد بگیرید که از آن درست لذت ببرید. شکست های خود را توجیه نکنید.
منبع: همشهری آنلاین